Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Jūras ķemmītes6 gabali
-
Sviests50 g
-
Mikrosalāti4 gab.
-
Ciedru rieksti20 g
Gremolatas mērce
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Citrona miziņa1 gab.
-
Citrona sula1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Pētersīļa lapiņas1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo gremolatas mērci, sajaucot sasmalcinātas pētersīļa lapiņas ar olīveļļu, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu un sāli.
Pannā izkausē sviestu uz vidējas liesmas un liec cepties jūras ķemmītes uz vienas puses 1-2 minūtes.
Tad apgriez tās otrādi un, ar ēdamkaroti nepārtraukti aplejot ar izkusušo sviestu, cep tās vēl 2 minūtes.
Servē siltas kopā ar mikrosalātiem, grauzdētiem riekstiem un gremolatas mērci.