Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Zandarta fileja320 g
-
Sviests60 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa10 g
-
Bazilika lapiņas10 gab.
-
Kartupeļi5 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Mērce
-
Baltvīns40 ml
-
Saldais krējums200 ml
-
Sālspēc garšas
-
Rozā pipari10 gab.
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kartupeļus sagriez šķēlēs un novāri, līdz tie mīksti.
Uzliec uz restītes padzist, tikai tik daudz, lai tie kļūtu sausi.
Pannā izkausē sviestu ar eļļu un liec kartupeļu šķēlītes.
Apcep no abām pusēm.
Izņem tās no pannas un tajās pašās taukvielās apcep zivs filejas, sākot cept ar ādu uz leju.
Cep 2 minūtes no katras puses. Pēc cepšanas pievieno sāli un piparus.
Paralēli katliņā pagatavo mērci.
Lej vīnu, pievieno piparus.
Notvaicē vīnu līdz pusei un pievieno saldo krējumu un sāli, līdz mērce sāk biezēt.
Pasniedz, to pārlejot maltītei.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.