Sviesta groziņi ar cukīni un zirnīšiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Sviesta groziņi ar cukīni un zirnīšiem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Sviesta lāsītes
     2 paciņa (-s)
  • Cukini
     2 gabali
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     2 ēdamk.
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)
  • Dilles
     1 sauja (-s)
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Rīvēts siers Grana Padano
     20 g
  • Zaļie zirnīši pākstīs (izlobīti)
     150 g
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Olīveļļa Extra Virgin
     3 ēdamk.
  • Tomāti ķiršu
      10 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē grilu vai krāsni 200 grādus karstu, apsmērē cukīni (pārgrieztu uz pusēm) griezuma vietu ar vīnogu kauliņu eļļu un cep, kamēr gatavs. 

Izņem no krāsns vai noņem no grila, un pilnībā atdzesē. 

Kad atdzisis, smalki sakapā, pievieno smalki sakapātus zaļumus, ķiploku (izspiestu caur ķiploku spiedi), sāli, piparus, citrona miziņu, sieru un 2 ēd. k. eļļas. Samaisi.

Kamēr cukīni cepas un dziest, katlā sakarsē ūdeni, pieber sāli, ieber zirnīšus un pēc 1 minūtes nokās, uzreiz ieliekot ledusaukstā ūdenī. Kad atdzisuši, nokās, samaisi ar 1 ēd. k. eļļu, baziliku, sāli un pipariem.

Sviesta lāsītēs liec cukīni krēmu, pa virsu zirnīšus un pusi tomātiņa. Uzber piparus un uzber zaļumus, ja vēlies.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tunča burgermaizīte

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli