Sastāvdaļas
-
Sviesta lāsītes2 paciņa (-s)
-
Cukini2 gabali
-
Vīnogu kauliņu eļļa2 ēdamk.
-
Pētersīļi1 sauja (-s)
-
Dilles1 sauja (-s)
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Rīvēts siers Grana Padano20 g
-
Zaļie zirnīši pākstīs (izlobīti)150 g
-
Baziliks1 sauja (-s)
-
Olīveļļa Extra Virgin3 ēdamk.
-
Tomāti ķiršu10 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē grilu vai krāsni 200 grādus karstu, apsmērē cukīni (pārgrieztu uz pusēm) griezuma vietu ar vīnogu kauliņu eļļu un cep, kamēr gatavs.
Izņem no krāsns vai noņem no grila, un pilnībā atdzesē.
Kad atdzisis, smalki sakapā, pievieno smalki sakapātus zaļumus, ķiploku (izspiestu caur ķiploku spiedi), sāli, piparus, citrona miziņu, sieru un 2 ēd. k. eļļas. Samaisi.
Kamēr cukīni cepas un dziest, katlā sakarsē ūdeni, pieber sāli, ieber zirnīšus un pēc 1 minūtes nokās, uzreiz ieliekot ledusaukstā ūdenī. Kad atdzisuši, nokās, samaisi ar 1 ēd. k. eļļu, baziliku, sāli un pipariem.
Sviesta lāsītēs liec cukīni krēmu, pa virsu zirnīšus un pusi tomātiņa. Uzber piparus un uzber zaļumus, ja vēlies.