Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Sviests50 g
-
Ķirbis sviesta700 g
-
Sīpoli Šalotes2 gabali
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Ingvers1 ēdamk.
-
Čili pipars0.5 gab.
-
Vistas buljons1 L
-
Saldais krējums250 ml
Dekors
-
Zaļumipēc izvēles
-
Ķirbju sēklaspēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sviestā sautē sīpolu un ķiploka gabaliņus, pievieno rīvētu svaigu ingveru un sagrieztu notīrītā ķirbja mīkstumu.
Pēc garšas pievieno sagrieztu čili.
Pielej buljonu un vāri, līdz ķirbis sāk izjukt.
Sablendē zupu un liec sildīties, pievienojot saldo krējumu.
Pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem un ķirbju sēklām, pa saujai uz katras porcijas.