Sastāvdaļas
-
Stirploin (plānās filejas) steiks200 g
-
Sviests50 g
-
Timiāns1 zariņš
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Šitake sēnes150 g
-
Spināti65 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē steika pannu, liec tajā sviestu, ļauj tam izkust un tajā esošajiem olbaltumiem – nedaudz apdegt.
Pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploku.
Liec pannā steiku un cep no katras puses 1-2 minūtes, aplaistot ar karsto sviestu.
Noņem steiku no pannas un ļauj tam atpūsties 3 minūtes.
Tajā pašā sviestā apcep sēnes un spinātus.
Pirms pasniegšanas pārkaisi steikam sāli un piparus.