Sviestā sautēts stirploin steiks

  • Gatavošana 12min
  • Viegli
Sviestā sautēts stirploin steiks
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Stirploin (plānās filejas) steiks
     200 g
  • Sviests
     50 g
  • Timiāns
      1 zariņš
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Šitake sēnes
     150 g
  • Spināti
     65 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē steika pannu, liec tajā sviestu, ļauj tam izkust un tajā esošajiem olbaltumiem – nedaudz apdegt. 

Pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploku. 

Liec pannā steiku un cep no katras puses 1-2 minūtes, aplaistot ar karsto sviestu. 

Noņem steiku no pannas un ļauj tam atpūsties 3 minūtes. 

Tajā pašā sviestā apcep sēnes un spinātus. 

Pirms pasniegšanas pārkaisi steikam sāli un piparus.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli