Tagliatella ar citrona krēmu un sparģeļiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Tagliatella ar citrona krēmu un sparģeļiem

Sastāvdaļas

Pasta

  • Pasta tagliatella
     350 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Sparģeļi
     250 g
  • Citroni
     2 gabali
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Parmigiano reggiano
     50 g
  • Sāls
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šīs receptes gatavošanas procesā iesaku iesaistīt arī tēti vai vecākos bērnus. Mizošanas un siera rīvēšanu var uzticēt mazākiem bērniem, bet cepšanu un vārīšanu lielākiem.

Novāri pastu vienu minūti mazāk kā norādīts uz iepakojuma.
Sparģeļiem nomizo mizu un sagriez uz pusēm vai 3 daļās.
Kad līdz pastas vārīšanas gatavībai palikušas 2 minūtes, pievieno sparģeļus un novāri kopā ar pastu.
Pastu nokās caurdurī.
Paralēli pannā izkausē sviestu, pieliec ķiploku un nedaudz pasautē. Pielej citrona sulu un krējumu.
Savāri mērcē, pievieno pastu ar sparģeļiem, sāli.
Pasniedz ar rīvētu sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes