Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Makaroni Tagliatelle400 g
-
Liellopa lāpstiņas200 g
-
Selerijas sakne60 g
-
Burkāns1 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Tomātu biezenis100 g
-
Olīveļļa cepšanai30 ml
-
Rozmarīns1 zariņš
-
Balzamiko etiķis25 ml
-
Liellopa gaļas buljons300 ml
Dekors
-
Parmas sierspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā lej eļļu un liec nelielos gabalos sagrieztu gaļu, pievieno sagrieztus dārzeņus un garšaugus un mazliet apcep.
Tad pievieno balzamiko, tomātu biezeni un buljonu, samaisi un liec virsū vāku.
Uz vidējas liesmas vāri 2 stundas, līdz gaļa sāk jukt pa šķiedrām.
Pagatavo tagliatelle.
Gaļu viegli saspaidi un sajauc ar novārīto pastu.
Servē šķīvjos, pārkaisot ar šķēlēs rīvētu sieru.