Tagliatelle ar liellopa gaļu un Parmas sieru

  • Gatavošana 2h 15min
  • Viegli
Tagliatelle ar liellopa gaļu un Parmas sieru
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Makaroni Tagliatelle
     400 g
  • Liellopa lāpstiņas
     200 g
  • Selerijas sakne
     60 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Tomātu biezenis
     100 g
  • Olīveļļa cepšanai
     30 ml
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Balzamiko etiķis
     25 ml
  • Liellopa gaļas buljons
     300 ml

Dekors

  • Parmas siers
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā lej eļļu un liec nelielos gabalos sagrieztu gaļu, pievieno sagrieztus dārzeņus un garšaugus un mazliet apcep.

Tad pievieno balzamiko, tomātu biezeni un buljonu, samaisi un liec virsū vāku.

Uz vidējas liesmas vāri 2 stundas, līdz gaļa sāk jukt pa šķiedrām.

Pagatavo tagliatelle. 

Gaļu viegli saspaidi un sajauc ar novārīto pastu. 

Servē šķīvjos, pārkaisot ar šķēlēs rīvētu sieru.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli