Tagliatelle ar mīdijām

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Tagliatelle ar mīdijām
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Svaiga olu pasta Tagliatelle Rimi
     350 g
  • Mīdijas vakuumā
     1 kg
  • Sāls
     5 g
  • Ajvar mērce ICA
     300 ml
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Čorizo desa
     50 g
  • Olīveļļa
     10 ml
  • Sakapāti pētersīļi
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Divos katlos vāri ūdeni: vienā katlā 1,5 litrus ūdens ar 1/2 tējk. sāls, otrā – vismaz 3 litrus ūdens ar 1/2 tējk. sāls.
Pirmajā katlā liec mīdijas un novāri 2 minūtes, līdz tās atveras.
Nokās un attīri gaļu no čaulas.
Otrā katlā vārīsi pastu.
Katlā, kur gatavotas mīdijas, sakarsē eļļu un liec tajā čorizo desu, līdz tā kļūst kraukšķīga.
Pievieno Ajvar mērci, saldo krējumu un pētersīļus.
Līdzko mērce silta, pievieno tikko novārītu pastu un mīdiju gaļu.
Visu apmaisi un pasniedz uzreiz siltu.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti