Tahini un ziedkāpostu biezeņzupa

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Tahini un ziedkāpostu biezeņzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     40 ml
  • Baltais sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Kartupeļi
     300 g
  • Ziedkāposts Rimi
     600 g
  • Dārzeņu buljona kubiņš
     1 gab.
  • Tahini pasta
     2 ēdamk.
  • Auzu krēms
     200 ml
  • Melnās lēcas
     100 g
  • Garšaugu eļļa Selection by Rimi
     10 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Eksotiskā tahini un ziedkāpostu biezeņzupa ir labs šķiedrvielu un olbaltumvielu avots, tādējādi padarot to par piemērotu izvēli ikvienam, kam veselīgs uzturs ir nozīmīgs.

Mazā katliņā vāra melnās lēcas tā, kā norādīts uz iepakojuma.
Citā katliņā sagatavo biezeņzupu. Sagriež sīpolu mazākos gabalos un sautē katlā olīveļļā. Pievieno sagrieztu ķiploku un ziedkāpostu. Visu nedaudz pasautē, pievieno nomizotus kartupeļus, buljonu kubiņu un pielej ūdeni, lai tas pārklāj dārzeņus vismaz 2 cm. Vāra visu 30 minūtes vai līdz dārzeņi mīksti.
Pievieno tahini pastu un auzu krēmu un samaļ biezeņzupas konsistencē.
Pasilda biezeņzupu katlā un nogaršo; ja nepieciešams, pievieno sāli. Pasniedz ar melnajām lēcām un garšaugu eļļu.

Līdzīgas receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Krāsainie vegāniskie burito

1h • Vidēji grūti