Tako ar melno pupiņu un šokolādes moli
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Melnās pupiņas300 g
-
Mazo tako iepakojums6 gab.
-
Rūgtā šokolāde100 g
-
Tomāti savā sulā400 g
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Laims1 gab.
-
Tomāts1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Soda1 tējk.
-
Svaigi čili pipari3 gab.
-
Koriandra sēklas7 g
-
Krustnagliņas3 gab.
-
Kanēļa mizas2 gab.
-
Kajēnas pipari5 g
-
Olīveļļa100 ml
-
Cepamā eļļa70 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Melnās pupiņas izmērcē sodas ūdenī, nolej ūdeni un vāri, līdz tās sāk izjukt.
Visas garšvielas apgrauzdē uz sausas pannas, tad pievieno eļļu, ķiplokus un tomātus savā sulā.
Ļauj vārīties, līdz iegūta mērces konsistence, un pievieno iepriekš novārītās pupiņas.
Uz ļoti lēnas uguns sildi, līdz pupiņas izjūk un iesūc mērci. Pievieno ūdens peldē izkausētu šokolādi.
Sagriez sarkano sīpolu un tomātu. Svaigos čili cep uz pannas, līdz tie kļūst brūni un mīksti.
Mazo tako liec uz šķīvja, virsū liec melno pupiņu moli un sagrieztu sarkano sīpolu, tomātu un cepto čilli.