Tako sacepums ar tortiljas čipsiem

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Tako sacepums ar tortiljas čipsiem

Sastāvdaļas

  • Sīpols
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Eļļa
     0.5 ēdamk.
  • Jaukta maltā gaļa
     500 g
  • Tomātu biezenis
     2 ēdamk.
  • Tako garšvielu maisījums
     28 g
  • Ūdens
     100 ml
  • Rīsi vai citi putraimi (4 porcijas)
     500 g
  • Konservēta kukurūza
     150 g
  • Liess krējums Crème Fraiche
     200 ml
  • Tortiljas čipsi ar siera garšu
     100 g
  • Ledus salāti
     0.5 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vai tako drīkst ēst arī citās dienās, nevis tikai piektdienās? Protams, pilnīgi noteikti drīkst! Piedāvājam tako sacepumu, kas pārklāts ar veseliem tako čipsiem. Pasniedz ar strēmelēs sagrieztiem salātiem un atlikušajiem tako čipsiem.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C temperatūrai.

Nomizo un sarīvē sīpolu un burkānu. Sarīvēto sīpolu un burkānu dažas minūtes apcep uz pannas eļļā kopā ar malto gaļu. Iemaisi tomātu biezeni, garšvielu maisījumu un ūdeni. Pavāri dažas minūtes.

Rīsus novāri, sekojot norādēm uz iepakojuma.

Kukurūzu ar šķidrumu ielej pannā un uzkarsē. Malto gaļu liec cepamtraukā un apslaki ar krējumu crème fraiche. Apkaisi ar pusi no čipsiem un cep krāsns vidū aptuveni 8 minūtes.

Salātus sagriez strēmelēs.

Sautējumu pasniedz ar rīsiem, salātiem un atlikušajiem čipsiem.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes