Tako zupa

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Tako zupa
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sīpols
     1 gabali
  • Taco garšvielu maisījums
     2 paciņa (-s)
  • Jaukta maltā gaļa
     500 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Liellopa buljons
     500 ml
  • Melnās pupiņas (konservētas, noskalotas)
     400 g
  • Kukurūza (konservēta vai saldēta)
     400 g
  • Zaļie čili (neasi, sakapāti)
     120 g
  • Konservēti tomātu gabaliņi
     800 g

Dekorēšanai

  • Rīvēts siers
     200 g
  • Sakapāti loki
     20 g
  • Skābais krējums
     20 g
  • Koriandrs vai pētersīļi
     20 g
  • Kukurūzas čipsi
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ideāli piemērota maltīte pavasarim! 🌮🥣

Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un pievieno sakapātus sīpolus un ķiplokus.

Sautē apmēram 3 minūtes. Pievieno malto gaļu un cep 7 minūtes, to sadrumstalojot.

Pievieno taco garšvielas, kukurūzu, pupiņas, zaļo čili, tomātus un liellopu buljonu.
Uzvāri, tad samazini uguni un turpini vārīt 10 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Servē ar izvēlētajiem garnējumiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Baklažānu salāti

40min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes