Sastāvdaļas
-
Dateles bez kauliņiem200 g
-
Čorizo desas šķēlītes30 gab.
-
Bekons šķēlēs150 g
-
Bambusa iesmi
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gardas spāņu uzkodas.
Uzkarsē krāsni grila režīmā.
Ņem dateli (ja dateles ir ar kauliņiem, tie jāizņem), pildi ar sagrieztiem čorizo desas gabaliņiem vai, ja desa ir šķēlēs, pārloki šķēli divreiz un ieliec datelē.
Ietin dateli 10 cm garā bekona strēmelē un nostiprini ar irbulīti.
Tāpat pagatavo pārējās dateles un izkārto cepamajā pannā.
Liec dateles krāsnī tuvāk krāsns augšdaļai un cep, līdz bekons kļūst kraukšķīgs.
Pasniedz siltas.