Tarte ar čerimoju

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Tarte ar čerimoju
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Tarte

  • Mandeļu milti
     55 g
  • Kviešu milti
     150 g
  • Pūdercukurs
     1 ēdamk.
  • Sviests
     85 g
  • Citrona miza
     1 gab.
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.

Pildījums

  • Blanšētas mandeles
     100 g
  • Citrona miza un sula
     0.5 gab.
  • Apelsīna miza un sula
     0.5 gab.
  • Liķieris Cointreau
     50 ml
  • Pūdercukurs
     50 g
  • Sviests
     100 g
  • Olas
     2 gab.

Dekors

  • Čerimoja
     1 gab.
  • Brūnais cukurs
      pārkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tarte ar čerimoju

Mīcītājā samīci visas tartes sastāvdaļas, olas dzeltenumu pievieno pašās beigās.
Mīklu uz pusstundu novieto aukstumā.
Ņem tartes formu, mīklu izrullē un plānā kārtā ieklāj formā, sadursti ar dakšu un novieto saldētavā uz aptuveni 30 minūtēm.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Cep tartes pamatni 10 minūtes.
Pagatavo pildījumu: mandeles sasmalcini mazos gabaliņos, pievieno sulas, miziņas un liķieri.
Saputo sviestu ar cukuru, pievieno siltas olas, vēlreiz saputo, sajauc ar mandeļu krēmu un lej tartē.
Pa virsu kārto nomizotu, no sēklām iztīrītu un šķēlēs sagrieztu čerimoju.
Pārkaisi ar brūno cukuru un cep aptuveni 30 minūtes.
Atdzesē un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes