Sastāvdaļas
Tarte
-
Smilšu mīkla250 g
Krēms
-
Tumšā šokolāde 70%200 g
-
Sviests60 g
-
Olas4 gab.
-
Cukurs160 g
-
Sāls1 šķipsniņa
-
Apelsīnu sula50 ml
-
Želatīns16 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Izrullē mīklu, ieklāj tartes formā un sadursti to ar dakšiņu (lai neveidojas burbuļi).
Līdz 190°C uzkarsētā krāsnī liec formu un cep 15-20 min.
Izņem no krāsns. Ūdens peldē izkausē šokolādi (salauztu gabalos) ar sviestu.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru biezā, krēmīgā masā.
Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls.
Apelsīnu sulā izšķīdini želatīnu.
Šokolādes masu pievieno dzeltenumu masai un iecilā.
Uzkarsē želatīnu, pievieno šokolādes masai un beigās iecilā olbaltumu.
Liec izceptajā tartes mīklā, atdzesē pilnībā un pasniedz.