Teļa gaļas frikadeles ar sēņu mērci

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Teļa gaļas frikadeles ar sēņu mērci
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Malta teļa gaļa
     800 g
  • Baltmaize
     4 šķēlīte (-s)
  • Lieli sīpoli
     2 gabali
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Olas
     2 gabali
  • Piens
     150 ml
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Piparu maisījums
     1 šķipsniņa (-s)
  • Buljona kubiņi, kas sajaukti ar litru ūdens
     4 gabali
  • Saldētas sēnes
     300 g
  • Saldais krējums
     500 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liec maizi un aplej ar pienu.
Sakapā sīpolus un ķiplokus. Kad maize uzsūkusi pienu un ir mīksta, saplūkā to mazos gabaliņos un pievieno vienu sakapātu sīpolu un ķiplokus, kā arī olas, sāli un piparus.
To visu kārtīgi samaisi ar malto teļa gaļu un pamīci.
Uzliec vārīties kartupeļus.
Uzvāri buljonu, izveido frikadeles un liec vārīties buljonā 10 minūtes.
Pa to laiku sacep sīpolus, pievieno saldētās sēnes, sāli un piparus. Pasautē 10 minūtes.
Pievieno saldo krējumu un buljonu, kurā vārījās frikadeles.
Pasniedz frikadeles ar sēņu mērci un kartupeļiem, apkaisot ar sakapātām dillēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli