Sastāvdaļas
-
Teļa šķiņķis ar kaulu700 g
-
Sīpols1 gab.
-
Liellopa, jēra vai teļa gaļas buljons1.5 L
-
Olīveļļacepšanai
-
Sarkanā paprika2 gab.
-
Ķiploki4 daiva (-s)
-
Rīsi80 g
-
Tomātu pasta2 ēdamk.
-
Tomāti vai konservēti tomāti savā sulā400 g
-
Garšviela Hmeli-Suneli1.5 tējk.
-
Kinza, pētersīļi, selerijas zaļumi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šķiņķi ar kaulu un veselu nomizotu sīpolu vāri buljonā, līdz gaļa atdalās no kaula. Nosmel putas.
Izņem gaļu no buljona un sagriez mazākos gabalos.
Pannā sakarsētā eļļā apcep sagrieztās paprikas gabaliņus, ķiplokus (nomizotus) un rīsus. Pievieno tomātu pastu, tomātus un garšvielas.
Pannas saturu pievieno buljonam, pievieno arī gaļu un turpini vārīt vēl vismaz 20 minūtes.
Zupu noņem no uguns un ļauj tai savilkties. Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem.