Sastāvdaļas
Mērce
-
Teļa gaļa300 g
-
Ķimenes1 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Burkāni2 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Ūdens200 ml
-
Saldais krējums200 g
-
Olīveļļa2 ēdamk.
Biezenis
-
Kartupeļi800 g
-
Sāls1 tējk.
-
Piens150 ml
-
Sviests3 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez teļa gaļu, burkānus un sīpolu strēmelēs.
Katlā liec sviestu ar olīveļļu, izkausē.
Apcep gaļu, burkānus un sīpolus, tad pievieno ķiploku daiviņas, sāli un ķimenes.
Pielej ūdeni un vāri aizvākotā katlā, līdz gaļa kļūst mīksta.
Beigās pievieno saldo krējumu un savāri mērces konsistenci.
Paralēli izvāri nomizotus kartupeļus ļoti mīkstus, līdz tie jau sāk izjukt.
Nokās ūdeni un liec katlu atpakaļ uz uguns, pievienojot pienu ar sāli.
Ar stampu sastampā kartupeļus biezenī.
Tad pievieno sviestu un ar putojamo slotiņu, strauji putojot, saputo biezeni krēmīgu un gaisīgu.
Pasniedz, vidū izveidojot iedobīti gardajai teļa gaļas mērcei.