Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Teļa un liellopa gaļa ar kaulu1 kg
-
Ķiploks6 daiva (-s)
-
Apelsīnu sula250 ml
-
Vīnogu kauliņu eļļa40 ml
-
Krustnagliņas (samaltas)4 gab.
-
Oregano1 tējk.
-
Kumīns0.5 tējk.
-
Sāls1 tējk.
-
Melnie pipari0.5 tējk.
-
Čili piparu pārslas1 tējk.
-
Kanēlis0.5 tējk.
-
Muskavado cukurs2 ēdamk.
Pasniegšanai
-
Nelieli sīpoli2 gab.
-
Muskavado cukurs1 ēdamk.
-
Ābolu etiķis2 ēdamk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Gurķis400 g
-
Laima miziņa0.5 gab.
-
Mērce Black Bean Mole5 ēdamk.
-
Tortiljas kukurūzas Rimi Planet6 gabali
-
Avokado2 gabali
-
Zaļie halapenjo Rimi Planet125 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gaļu samarinē ar garšvielām (ķiploku izspied caur ķiplokspiedi) un atstāj uz 12-24 h.
Tad visu liec augstspiediena katlā (vislabāk) vai čuguna katlā.
Ja gatavo augstspiediena katlā, tad apmēram 1 h.
Ja čuguna katlā, tad 200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī kādas 3 h vai 160 grādos 8 h.
Kad gaļa gatava, to izceļ ārā, un, ja katlā ir vēl šķidrums, tad to vāra uz lielas liesmas, lai samazinās apjomā divas reizes.
Saplūkā gaļu un iemaisi mērcē.
Tikmēr katlā uzvāri ūdeni, kad tas burbuļo, ieliec sīpolu (sagrieztu plānās šķēlītēs), paturot 30 sekundes, nokās.
Liec aukstā ūdenī, lai atdziest, un atkal nokās.
Samaisi kopā ar gurķiem (plāni sagrieztiem), cukuru, laima miziņu (smalki sarīvētu), ābolu etiķi.
Noliec, lai ievelkas uz vairākām stundām.
Kad gaļa gatava, uz tortiljas smērē Bean Mole, liec halapenjo, avokado (saspiestu ar dakšiņu), gaļu un salātus.
Aizrullē ciet un pasniedz.