Teļa gaļas tortiljas

  • Gatavošana 15h
  • Vidēji grūti
Teļa gaļas tortiljas
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Teļa un liellopa gaļa ar kaulu
     1 kg
  • Ķiploks
     6 daiva (-s)
  • Apelsīnu sula
     250 ml
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     40 ml
  • Krustnagliņas (samaltas)
      4 gab.
  • Oregano
     1 tējk.
  • Kumīns
     0.5 tējk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Melnie pipari
     0.5 tējk.
  • Čili piparu pārslas
     1 tējk.
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Muskavado cukurs
     2 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Nelieli sīpoli
     2 gab.
  • Muskavado cukurs
     1 ēdamk.
  • Ābolu etiķis
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Gurķis
     400 g
  • Laima miziņa
     0.5 gab.
  • Mērce Black Bean Mole
     5 ēdamk.
  • Tortiljas kukurūzas Rimi Planet
     6 gabali
  • Avokado
     2 gabali
  • Zaļie halapenjo Rimi Planet
     125 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu samarinē ar garšvielām (ķiploku izspied caur ķiplokspiedi) un atstāj uz 12-24 h.

Tad visu liec augstspiediena katlā (vislabāk) vai čuguna katlā.

Ja gatavo augstspiediena katlā, tad apmēram 1 h.

Ja čuguna katlā, tad 200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī kādas 3 h vai 160 grādos 8 h.

Kad gaļa gatava, to izceļ ārā, un, ja katlā ir vēl šķidrums, tad to vāra uz lielas liesmas, lai samazinās apjomā divas reizes.

Saplūkā gaļu un iemaisi mērcē.

 

Tikmēr katlā uzvāri ūdeni, kad tas burbuļo, ieliec sīpolu (sagrieztu plānās šķēlītēs), paturot 30 sekundes, nokās.

Liec aukstā ūdenī, lai atdziest, un atkal nokās.

Samaisi kopā ar gurķiem (plāni sagrieztiem), cukuru, laima miziņu (smalki sarīvētu), ābolu etiķi.

Noliec, lai ievelkas uz vairākām stundām.

Kad gaļa gatava, uz tortiljas smērē Bean Mole, liec halapenjo, avokado (saspiestu ar dakšiņu), gaļu un salātus. 

Aizrullē ciet un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes