Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Tiramisu siera kūka
-
Gatavošana 12h 45min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Silts ūdens250 ml
-
Šķīstošā kafija2 ēdamk.
-
Cepumi150 g
-
Sviests60 g
-
Krēmsiers300 g
-
Siers Mascarpone300 g
-
Pūdercukurs150 g
-
Vaniļas ekstrakts0.5 tējk.
-
Saldais krējums190 ml
-
Želatīns10 g
-
Cepumi "Dāmu pirkstiņi"7-9 gab.
-
Kakao pūderisdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Siltā ūdenī ieber šķīstošo kafiju, samaisa un noliek atdzesēties.
Sablendē cepumus, pievieno izkausētu sviestu un kārtīgi samaisa.
Kūkas formā ieber cepumu masu, piespiež to pie pamatnes un liek ledusskapī uz 30 min.
Bļodā ar rokas mikseri sajauc krēmsieru un maskarpones sieru, līdz masa iegūst vienmērīgu un gaisīgu konsistenci.
Pievieno pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un miksē, līdz cukurs ir vienmērīgi iemaisīts.
Atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu, līdz iegūst putukrējumu.
Putukrējumu pievieno krēmsiera masai.
No kafijas trauka nolej 3 ēdamkarotes kafijas, pievieno želatīnu un atstāj uz 5 min. ievilkties.
Masu uzsilda, līdz tā iegūst šķidru konsistenci.
Želatīna masu pievieno krēmsiera masai un sajauc ar mikseri.
⅓ krēmsiera masas lej uz cepumu pamatnes.
Cepumus “Dāmu pirkstiņi” pa vienam iemērc kafijā, patur 2 sek. un kārto uz krēmsiera masas, noklājot visu virsmu.
Izklātos cepumus “Dāmu pirkstiņi” apber ar kakao.
Pa virsu liek nākamo ⅓ krēmsiera masas.
Atlikušo ⅓ krēmsiera masas liek konditorejas maisiņā un dekorē kūku.
Kūku liek ledusskapī uz 12 h, līdz tā ir sacietējusi.
Kūku pārkaisa ar kakao.