Sastāvdaļas
Pamatne
-
Cepumi „Dāmu pirkstiņi”300 g
-
Espresso kafija (atdzesēta)250 ml
-
Marsalas vīns100 ml
Krēms
-
Olas dzeltenums7 gab.
-
Baltais cukurs110 g
-
Siers Mascarpone500 g
-
Saldais krējums350 ml
-
Marsalas vīns40 ml
Dekors
-
Kakao pulverispēc garšas
-
Zemenespēc garšas
-
Piparmētru lapiņaspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Itālijas klasiskais deserts, no kura nevar atteikties.
Krēmam bļodā liec olu dzeltenumus ar cukuru un puto, līdz masa kļūst gaiši dzeltena un krēmīga.
Pievieno nedaudz vīna un ieputo maskarpones sieru.
Sajauc espresso ar Marsalas vīnu.
„Dāmu pirkstiņus” viegli izmērcē kafijas maisījumā, kārto traukā un pārklāj ar krēmu, tad atkal liec cepumu kārtu un atkal krēmu.
Liec tiramisu ledusskapī ievilkties.
Dekorē, pārkaisot ar kakao pulveri un uzliekot kādu sulīgu ogu un/vai piparmētras. Pasniedz.
* Ļoti svarīgi, lai visas izejvielas ir aukstas, tikko kā no ledusskapja, jo tad gaiss vairāk paliks krēmā. Tas ir svarīgi, jo desertam jābūt gaisīgam.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.