Tiramisu

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Tiramisu
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Cepumi „Dāmu pirkstiņi”
     300 g
  • Espresso kafija (atdzesēta)
     250 ml
  • Marsalas vīns
     100 ml

Krēms

  • Olas dzeltenums
     7 gab.
  • Baltais cukurs
     110 g
  • Siers Mascarpone
     500 g
  • Saldais krējums
     350 ml
  • Marsalas vīns
     40 ml

Dekors

  • Kakao pulveris
      pēc garšas
  • Zemenes
      pēc garšas
  • Piparmētru lapiņas
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Itālijas klasiskais deserts, no kura nevar atteikties.

 

Krēmam bļodā liec olu dzeltenumus ar cukuru un puto, līdz masa kļūst gaiši dzeltena un krēmīga.

Pievieno nedaudz vīna un ieputo maskarpones sieru.

Sajauc espresso ar Marsalas vīnu.

„Dāmu pirkstiņus” viegli izmērcē kafijas maisījumā, kārto traukā un pārklāj ar krēmu, tad atkal liec cepumu kārtu un atkal krēmu.

Liec tiramisu ledusskapī ievilkties.

Dekorē, pārkaisot ar kakao pulveri un uzliekot kādu sulīgu ogu un/vai piparmētras. Pasniedz.

* Ļoti svarīgi, lai visas izejvielas ir aukstas, tikko kā no ledusskapja, jo tad gaiss vairāk paliks krēmā. Tas ir svarīgi, jo desertam jābūt gaisīgam.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju biskvīts ar kapučīno krēmu

1h 10min • Vidēji grūti