Tītara burgers

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Tītara burgers
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Kotletēm

  • Tītara maltā gaļa
     500 g
  • Ola
     1 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sīpols
     1 gabali
  • Siers
     4 šķēlīte (-s)
  • Sāls, pipari, rozmarīns
     

Burgeriem

  • Burgermaize
     2 šķēlīte (-s)
  • Olīveļļa apslacīšanai
     

Garšvielas

  • Burgeru mērce Spilva Street food
     150 g
  • Šalotes sīpols
     0.5 gabali
  • Tomāts
     0.5 gabali
  • Paprika
     0.25 gabali
  • Sāls, pipari, rozmarīns
     
  • Salātu lapas
     1 sauja (-s)
  • Zaļumi dekorēšanai
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms gatavo kotlešu mīklu: sasmalcini sīpolu, ķiploku un liec bļodā kopā ar tītara malto gaļu, olu un garšvielām. Samaisi viendabīgā masā.

Pēc tam veido kotletes un liec uz sakarsēta grila. Cep, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, tad uz vienas puses liec siera šķēles, izkausē tās.
Burgermaizi apslaki ar olīveļļu un nedaudz apgrilē. Sagriez šķēlēs sīpolu, tomātu un papriku.
Uz burgermaizes apakšējās daļas liec gurķu mērci, salātu lapas, tad tītara kotleti ar siera pusi uz augšu un atkal mērci.
Pa virsu – tomāta, paprikas un sīpola šķēles. Pārkaisi ar zaļumiem, garšvielām un liec virsū burgera maizes augšējo daļu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sama burgers

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli