Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Tītara šķiņķis800 g
-
Kviešu milti100 g
-
Olas2 gab.
-
Rīvmaize200 g
-
Sāls1 tējk.
-
Melnie pipari1 tējk.
-
Eļļacepšanai
Pasniegšanai
-
Kartupeļu biezenis
-
Citrons1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tītara gaļu sagriez gabalos un nedaudz izklapē, tikai tik daudz, lai gaļas biezums būtu aptuveni vienāds, nevajag pārcensties, kā gatavojot karbonādes.
Gaļas gabalus ierīvē ar sāli un pipariem un apviļā miltos.
Tad pamērcē sakultā olā un panē rīvmaizē.
Cep uz sakarsētas pannas palielā daudzumā eļļas, vai pat fritē eļļā. Ja eļļas būs par maz, šnicele apdegs melna.
Kad apcepi uz pannas, tad liec pēc tam šniceles arī cepeškrāsnī uz 7-10 minūtēm 180 grādos.
Pasniedz ar kartupeļu biezeni un pārlej ar citrona sulu.