Sastāvdaļas
Tofu
-
Tofu ICA1 gabali
-
Ponzu mērce2 ēdamk.
-
Saldā čili mērce1 ēdamk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
Nūdelēm
-
Rīsu nūdeles100 g
-
Burkāns1 gabali
-
Tom Yum pasta1 ēdamk.
-
Sezama sēklas1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gards vegāniskais ēdiens ar tofu un rīsu nūdelēm. Pamēģini!
Tofu gabalu nosusini, ietinot dvielī un nedaudz sapresē.
Augšējā tofu daļā iegriez restīti, lai marināde varētu sasūkties.
Pagatavo marinādi no ponzu un saldās čili mērces un sasmalcināta ķiploka.
Uzkarsē pannu. Uz lēnas uguns eļļā cep tofu gabalu. Cep 2 minūtes no katras puses, tad pielej mērci un karamelizē tofu.
Paralēli novāri rīsu nūdeles.
Sagriez strēmelēs burkānu.
Nūdelēm un burkāniem pievieno tom yum pastu un sezama sēkliņas. Uzkarsē eļļu un pārlej nūdelēm, blanšējot tās garšvielās.
Pasniedz ar tofu.