Tofu cepetis ar ķiploku mērci un grilētiem dārzeņiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Tofu cepetis ar ķiploku mērci un grilētiem dārzeņiem
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Vegāniskais cepetis Sojalita Grill
     140 g
  • Maurloki
     1 bunte (-s)
  • Dažādi dārzeņi grilēšanai
     500 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Indijas rieksti
     100 g
  • Citrons
     1 gab.
  • Galda etiķis
     1 ēdamk.
  • Vegāniska majonēze
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Kaltētas dilles
     2 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tofu cepetis ar ķiploku mērci un grilētiem dārzeņiem

Pagatavo ķiploku mērci.
Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri.
Atstāj ūdenī mērcēties, kamēr tie atdziest.
Riekstus nokās, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec blenderī.
Pievieno 120 ml ūdens un blendē, līdz izveidojas mērce skābā krējuma konsistencē.
Pievieno citronu sulu, etiķi un sāli pēc garšas.
Kārtīgi samaisi ar majonēzi, smalki sarīvētu ķiploku un kaltētām dillēm.
Dārzeņus un cepeti cep uz grila, līdz gatavi, un pasniedz ar mērci un sakapātiem maurlokiem.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīti tomāti

30min • Viegli