Tofu skrambls
-
Gatavošana 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Ķiploku majonēze
-
Sojas piens100 g
-
Rīsu etiķis10 g
-
Angļu graudu sinepes10 g
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Olīveļļa200 g
Skrambls
-
Načo čipsi100 g
-
Ķiploku majonēzepēc garšas
-
Marinēts halapenjo pipars1 gab.
-
Koriandrs1 bunte (-s)
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Sarkanā paprika1 gab.
-
Cietais tofu300 g
-
Sojas mērce5 ēdamk.
-
Rauga pārslas5 ēdamk.
-
Laima sula0.5 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vispirms pagatavo ķiploku majonēzi: liec blenderī visas sastāvdaļas, izņemot olīveļļu, ko lēnām pievieno blendējot, līdz masa sabiezē un izveidojas majonēzes konsistence.
Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un liec cepties tofu (sadrupinātu mazos, nevienmērīgos gabalos), ik pa laikam apmaisot, līdz tas vietām kļūst zeltaini brūns.
Pievieno sojas mērci, rauga pārslas, sīpolus (sagrieztus smalkos kubiņos) un papriku (sagrieztu smalkos kubiņos).
Visu kārtīgi samaisi un cep 3–5 minūtes.
Pievieno laima sulu, sāli un melnos piparus.
Liec skramblu šķīvjos, saspraud tajā načo čipsus, pievieno halapenjo, kinzu un pārlej ar ķiploku majonēzi