Sastāvdaļas
Zupa
-
Šampinjoni100 g
-
Tomāti3 gab.
-
Vistas fileja200 g
-
Garneles200 g
-
Sīpoli2 gab.
-
Selerijas kāts1 gabali
-
Ķiploks0.5 gabali
-
Čili pipari1 gab.
-
Ingvers30 g
-
Citronzālepēc garšas
-
Laima lapas3 gab.
-
Koriandrs1 bunte (-s)
-
Zivju mērce ICA Asiapēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Kokosriekstu piens1 L
-
Buljons (vistas/zivs/dārzeņu)800 ml
Rīsi
-
Jasmīna rīsi200 g
-
Jasmīna tējapēc garšas
-
Loki1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Zupai katlā uzsilda eļļu, tajā liec citronzāli, laima lapas, čili, galangālu un visu nedaudz nofritē/apcep.
Pievieno klāt kokosriekstu pienu un uzvāri to.
Ļauj tam nedaudz ievārīties, tad pievieno iepriekš sagatavotu buljonu.
Tīģergarneles notīri, vistu sagriez gabalos, tomātus un šampinjonus arī sagriez gabalos.
Selerijas kātu sagriez smalki.
Visu liec iekšā zupas katlā vārīties uz 15 minūtēm.
Tad pievieno zivs mērci, soju vai sāli pēc garšas.
Rīsus liec vārīties jasmīna tējā (aptuveni 600 ml) un vāri līdz gatavi (aptuveni 15 līdz 20 minūtes). Kad tie gatavi, tad nokās un kopā ar kapātiem lokiem liec klāt pie zupas.
Pievieno plūkātu kinzu un var arī pievienot nedaudz laima/citrona sulu pēc garšas. Gatavs pasniegšanai.