Tom Yum zupa

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Tom Yum zupa
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Buljons

  • Zivju kauli
     500 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 gabali

Zupa

  • Šampinjoni
     100 g
  • Tomāti
     3 gab.
  • Vistas fileja
     200 g
  • Tīģergarneles
     200 g
  • Baltie sīpoli
     2 gabali
  • Ķiploks
     0.5 gabali
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Ingvera sakne
     30 g
  • Citronzāle
      2-3 gab.
  • Laima kafīra lapas
     3 gab.
  • Koriandrs
     1 bunte (-s)
  • Laims vai citrons
     1 gab.
  • Zivju mērce ICA Asia
      pēc garšas
  • Kokosriekstu piens
     1 L
  • Eļļa
      cepšanai
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Buljons

Apcep sīpolu, burkānu, ķiploku un zivs kaulus, tad pārlej ar litru ūdens un atstāj vārīties uz 20 minūtēm, tad to nokāš.

Zupa

Atsevišķā katlā uzsildi eļļu, tajā liec citronzāli, laima lapas, čilli, galangālu un visu nedaudz apcep.

Pievieno klāt kokosriekstu pienu un uzvāri to. Ļauj tam nedaudz ievārīties, tad pievieno sagatavoto zivs buljonu.

Tīģergarneles notīra, vistu, tomātus un šampinjonus sagriež gabalos.

Visu liec zupā vārīties uz 15 minūtēm.

Tad pievieno zivs mērci, soju vai sāli pēc garšas.

Pievieno plūkātu kinzu un nedaudz laima vai citrona sulu pēc garšas. Gatavs pasniegšanai.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes