Sastāvdaļas
Buljons
-
Zivju kauli500 g
-
Burkāns1 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks1 gabali
Zupa
-
Šampinjoni100 g
-
Tomāti3 gab.
-
Vistas fileja200 g
-
Tīģergarneles200 g
-
Baltie sīpoli2 gabali
-
Ķiploks0.5 gabali
-
Čili pipars1 gab.
-
Ingvera sakne30 g
-
Citronzāle2-3 gab.
-
Laima kafīra lapas3 gab.
-
Koriandrs1 bunte (-s)
-
Laims vai citrons1 gab.
-
Zivju mērce ICA Asiapēc garšas
-
Kokosriekstu piens1 L
-
Eļļacepšanai
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Buljons
Apcep sīpolu, burkānu, ķiploku un zivs kaulus, tad pārlej ar litru ūdens un atstāj vārīties uz 20 minūtēm, tad to nokāš.
Zupa
Atsevišķā katlā uzsildi eļļu, tajā liec citronzāli, laima lapas, čilli, galangālu un visu nedaudz apcep.
Pievieno klāt kokosriekstu pienu un uzvāri to. Ļauj tam nedaudz ievārīties, tad pievieno sagatavoto zivs buljonu.
Tīģergarneles notīra, vistu, tomātus un šampinjonus sagriež gabalos.
Visu liec zupā vārīties uz 15 minūtēm.
Tad pievieno zivs mērci, soju vai sāli pēc garšas.
Pievieno plūkātu kinzu un nedaudz laima vai citrona sulu pēc garšas. Gatavs pasniegšanai.