Tomāti želejā

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Tomāti želejā
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Tomāti
     600 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Cukurs
     0.5 tējk.
  • Ābolu etiķis
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Želatīns
     1 ēdamk.
  • Ūdens
     5 ēdamk.
  • Ūdens
     200 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
Marinādei katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, piparus, etiķi, lauru lapas, smaržīgos piparus un uzbriedināto želatīnu. Uzvāra.
Ņem tīru burku. Tomātus un sīpolus griež plānās šķēlēs, kārto burkā. Pārlej marinādi.
Ja gribas uzglabāt ilgāk, liek pilno burku katlā ar ieklātu dvieli. Pielej vārošu ūdeni, pavāra 20 min., izņem no katla un aizvāko.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes