Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Vīnogu kauliņu eļļa40 ml
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Tomātu pasta1 ēdamk.
-
Tomāti1 kg
-
Kaltēti tomāti6 gabali
-
Cukurs1.5 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Itāļu garšvielas Selection by Rimi1 ēdamk.
-
Baziliks1 sauja (-s)
Dekors
-
Svaigs bazilikspēc izvēles
-
Siers Ricottapēc izvēles
-
Indijas riekstipēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Eļļā sautē sagrieztus sīpolus un ķiploku.
Pievieno cukuru, garšvielas un sāli.
Pievieno tomātu pastu.
Apcep un pielej sablendētos tomātus.
Liec katlam vāku un vāri vismaz 1 stundu, samazinot temperatūru uz pusi.
Sablendē zupu, pievienojot svaigo baziliku un izspied caur smalku sietu.
Pasniedz siltu ar Rikotas sieru, grauzdētiem Indijas riekstiem un bazilika lapiņām.