Tomātu biezeņzupa

  • Gatavošana 1h 25min
  • Viegli
Tomātu biezeņzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     40 ml
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Tomāti
     1 kg
  • Kaltēti tomāti
     6 gabali
  • Cukurs
     1.5 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Itāļu garšvielas Selection by Rimi
     1 ēdamk.
  • Baziliks
     1 sauja (-s)

Dekors

  • Svaigs baziliks
      pēc izvēles
  • Siers Ricotta
      pēc izvēles
  • Indijas rieksti
      pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Eļļā sautē sagrieztus sīpolus un ķiploku.

Pievieno cukuru, garšvielas un sāli.

Pievieno tomātu pastu.

Apcep un pielej sablendētos tomātus.

Liec katlam vāku un vāri vismaz 1 stundu, samazinot temperatūru uz pusi.

 

Sablendē zupu, pievienojot svaigo baziliku un izspied caur smalku sietu. 

Pasniedz siltu ar Rikotas sieru, grauzdētiem Indijas riekstiem un bazilika lapiņām.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Skābeņu zupa

45min • Viegli