Sastāvdaļas
Mīklas pamatne
-
Kviešu milti190 g
-
Sviests110 g
-
Sāls2 g
-
Olas dzeltenums1 gab.
-
Auksts ūdens20 ml
Pildījums
-
Šalotes sīpoli5 gabali
-
Baltā vīna etiķis2 ēdamk.
-
Baltvīns200 ml
-
Cukurs2 ēdamk.
-
Mandeļu milti50 g
-
Tomāti600 g
-
Medus1 ēdamk.
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Ola mīklas apziešanai1 gab.
Dekors
-
Parmezāna sierspēc garšas
-
Rukolapēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mīklas sastāvdaļas liec virtuves kombainā un samal mīklā.
Liec ledusskapī uz 20 minūtēm.
Pagatavo sīpolu ievārījumu: sagriez sīpolus un vāri kopā ar baltvīnu, cukuru un etiķi, līdz tie sāk karamelizēties, tad atdzesē.
Izrullē mīklu apaļu.
Centrā ber mandeļu miltus, atstāj 2–3 cm no malas brīvu, lai tās varētu pielocīt, kad būs ieklāts pildījums.
Liec vidū sīpolu ievārījumu un tomātus.
Pieloki mīklas malas un apsmērē ar olu.
Pārlej tomātus ar eļļu un medu.
Cep sakarsētas krāsns apakšējā plauktā 200 grādos 45 minūtes.
Atdzesē un pasniedz, pārkaisot ar sieru un rukolu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.