Tomātu mērce ar truša gaļu
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Mērce
-
Burkāns120 g
-
Truša maltā gaļa250 g
-
Selerijas sakne120 g
-
Ciedru rieksti30 g
-
Sviests30 g
-
Rapšu eļļa20 g
-
Tomātu biezenis I Love Eco500 g
-
Cukurs1.5 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Ūdens130 ml
-
Pētersīļi1 sauja (-s)
Krēms
-
Ziedkāposts (1 maza vai 1/2 no lielas galviņas)1 gab.
-
Selerijas sakne200 g
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Sviests50 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pannā izkausē sviestu ar rapšu eļļu.
Pievieno smalki sagrieztus vai sarīvētus burkānus un seleriju, sautē 2 minūtes.
Pievieno malto gaļu un sautē 1–2 minūtes.
Pielej ūdeni un vāri, līdz ūdens novārās. Pievieno tomātu biezeni, cukuru un sāli, pieber kapātus pētersīļus.
Pagatavo krēmu: apcep selerijas sakni un ķiploku 10 gramos sviesta.
Pievieno puķkāpostu gabalus un pielej ūdeni tik daudz, lai tas nosedz dārzeņus. Vāri 15 minūtes, līdz selerija mīksta.
Nokās dārzeņus un liec blenderī, pievieno 40 gramus sviesta un sāli, samal visu krēmā un pasniedz kopā ar truša mērci.