Sastāvdaļas
-
Jūras asaris3 gab.
-
Sāls3 šķipsniņa (-s)
-
Pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Olīveļļa3 tējk.
-
Tomātu mērce0.5 L
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Zivij noņem zvīņas un to iztīra.
Ieslīpi iegriež zivij sānus (tad labāk iesūksies garšvielas un mērce). Virsū ber sāli un piparus. Zivi apslaka ar olīveļļu un liek cepešpannā, kurā ielieta svaigo tomātu mērce. Cepešpannu ievieto iepriekš uzkarsētā krāsnī 210 grādu temperatūrā un cep 15 minūtes.