Tomātu pīrāgs

  • Gatavošana 1h 55min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Milti
     350 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1.5 tējk.
  • Sviests (auksts)
     250 g
  • Auksts ūdens
     6 ēdamk.
  • Graudainās sinepes
     3 ēdamk.
  • Čedaras siers (rīvēts)
     235 g
  • Ķiršu tomātiņi
     850 g
  • Ola (sakulta)
     1 gab.
  • Timiāna zariņi
      4–6 gab.
  • Sāls (pārslas)
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ber miltus, cukuru, sāli un samaisi.
Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu, aukstu ūdeni un visu samīci, līdz mīkla ir viendabīga.
Liec ledusskapī 1h atdzesēties.
Mīklu izrullē, tad apsmērē ar graudainajām sinepēm un pārkaisi ar rīvētu Čedaras sieru, atstājot apmēram 2 cm platas malas.
Pārkaisi ar sāls pārslām un pipariem.
Lielākus tomātus pārgriez uz pusēm, mazos atstāj veselus, kārto uz pīrāga.
Mīklas malas uzloki uz augšu un apsmērē ar sakultu olu.
Pa virsu liec timiāna zariņus un sāls pārslas pēc garšas.
Pīrāgu cep 190°C 30–35 min., kamēr pīrāgs ir zeltaini brūns un pildījums burbuļo.
Pasniedz siltu.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes