Tomātu - rikotas tarte

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Kārtainā vai smilšu mīkla
     400 g
  • Rikotas siers
     250 g
  • Ola
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Lieli tomāti
     3 gab.
  • Svaigs baziliks
      2 zariņi
  • Cietais siers (grijēras)
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tomātu - rikotas tarte

Mīklu izrullē un klāj tartes formā, kura pirms tam ir ieeļļota.
Liec cepties 200°C 10 minūtes.
Bļodā sajauc rikotas sieru ar olu, ķiploku, sāli, pusi no smalcināta bazilika un pusi no rīvētā cietā siera.
Masu lej apceptajā mīklas formā.
Pa virsu kārto biezās šķēlēs sagrieztus tomātus, tiem nedaudz pārklājoties.
Pārkaisi ar daļu no atlikušā siera un cep 200°C 25 minūtes, līdz siers izkusis un masa sastingusi.
Pīrāgu nedaudz atdzesē, pārkaisi ar svaigu baziliku un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli