Sastāvdaļas
-
Tomāti700 g
-
Šalotes sīpoli2 gabali
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Čili pipari0.5 gab.
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Sarkanā vīna etiķis20 ml
-
Brūnais cukurs1 tējk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Melnie pipari0.5 tējk.
-
Kaperi1 ēdamk.
-
Pētersīļipēc garšas
-
Piparmētrapēc garšas
-
Kazas siers50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez smalki sīpolus un ķiploku un sautē olīveļļā 1 minūti.
Pievieno lielos gabalos sagrieztus tomātus.
Pievieno sakapātu čili, etiķi, cukuru, sāli un piparus.
Sautē visu 3–6 minūtes, lai tomāti pārāk neizjūk.
Pieber sakapātus zaļumus, kaperus un pasniedz, pārkaisot ar drupinātu kazas sieru.