Sastāvdaļas
-
Sāļā vai siera smilšu mīkla250 g
-
Ola1 gab.
-
Olu dzeltenums2 gab.
-
Ķiploku pulveris1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Ķiršu tomāti600 g
-
Olīveļļa1.5 tējk.
-
Siers Ricotta250 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tartes - ne tikai saldas!
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Izrullē mīklu, ieklāj to cepamajā formā (10x35 cm) un liec krāsnī cepties uz 10 minūtēm.
Tikmēr sakul olu un olu dzeltenumus ar rikotas sieru un ķiploku pulveri, līdz masa ir viendabīga.
Izņem tartes pamatni no krāsns, ielej tajā rikotas siera masu, pa virsu kārto tomātus un pārslaki ar olīveļļu, pārber ar jūras sāli.
Samazini krāsns temperatūru līdz 170 grādiem un cep tarti 30 minūtes.
Izņem no krāsns un atdzesē. Pasniedz.