Tomātu zupa ar kazas sieru un baziliku

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Tomātu zupa ar kazas sieru un baziliku
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Konservēti sasmalcināti tomāti
     1 kg
  • Vidējs burkāns
     1 gab.
  • Vidējs sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Selerijas kāti
      2 gab.
  • Vidējs dzeltenais tomāts
     1 gab.
  • Eko dārzeņu buljons
      1 kubiņš
  • Kazas siera bumbiņas Labrīt
     180 g
  • Siers Parmesan
     50 g
  • Svaigs saplūkāts baziliks
     1 sauja (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Čili pipars
      0.2 gab.
  • Olīveļļa
      dārzeņu apcepšanai
  • Pesto
     50 g
  • Zaļumi
      dekorēšanai
  • Grauzdēta maize
     6 šķēlīte (-s)
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sasmalcini sīpolu, burkānu, ķiploku, selerijas kātu, apcep sakarsētā olīveļļā.
Tad pievieno konservētos tomātus, pielej nedaudz karsta ūdens, pievieno sāli, piparus, eko buljona kubiņu un vāri aptuveni 30–40 minūtes.
Sablendē zupu līdz viendabīgai konsistencei.
Sasmalcini dzelteno tomātu mazos gabaliņos un pievieno zupai.
Vāri vēl 20 minūtes.
Pārbaudi garšu, pievieno vairāk garšvielu un sāls, ja nepieciešams, pieber cukuru.
Kad zupa gatava, ļauj tai nostāvēties vismaz 20 minītes pirms pasniegšanas.
Pasniedzot zupā liec kazas siera bumbas, pārkaisi Parmesan sieru, pārslaki pesto un dekorē ar dīgstiem un svaigu baziliku.
Lieliski iederēsies svaigi malti pipari.
Pasniedz ar apgrauzdētu maizīti.

Līdzīgas receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes