Tomātu zupa
-
Gatavošana 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Zupa
-
Sīpols1 gab.
-
Konservēti tomāti gabalos1 kg
-
Tomātu biezenis2 ēdamk.
-
Dārzeņu buljons (ūdens ar kubiņu vai novārījums)750 ml
-
Baltais balzametiķis1 tējk.
-
Raudene1 tējk.
-
Sālspēc garšas
Pasniegšanai
-
Olīveļļapēc garšas
-
Maize vai grauzdiņipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kastrolī uzvāri pusi konservēto tomātu, pievienojot sīpolu, tomātu biezeni, buljonu, etiķi un raudeni. Vāri uz lēnas uguns aptuveni 3 minūtes.
Servēšanai: Lej bļodiņās vai dziļajos šķīvjos un nedaudz apslaki ar olīveļļu. Pasniedz ar maizi vai grauzdiņiem.