Sastāvdaļas
Liellopa gaļa
-
Liellopa šķiņķis bez kaula800 g
-
Adžika Rimi1 ēdamk.
-
Liellopa buljons (vai ūdens ar buljona kubiņu)300 ml
-
Kumīna sēklas1 tējk.
-
Ķiploks1 gabali
-
Tomātu pasta Rimi2 ēdamk.
-
Ābolu etiķis1 ēdamk.
Tortiljas
-
Kukurūzas tortiljas6 gabali
-
Avokado3 gabali
-
Konservētas melnās pupiņas I Love Eco230 g
-
Konservēta kukurūza Rimi140 g
-
Laima sula1 gab.
-
Zaļumi vai kressalāti (pēc izvēles)2 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Maltīte, ko ideāli gatavot brīvdienās - kamēr gaļa cepas, var ieritināties segā un palasīt grāmatu, malkojot tēju.
Liellopa šķiņķi liec katlā, pievieno pārējās gaļai paredzētās sastāvdaļas un sautē 3h. Ja gatavo WMF augstspiediena katlā, tad vienkārši uzliec vāku un gatavo vismaz 1 h un 30 minūtes. Vēl viens variants ir likt gaļu čuguna katlā ar vāku vai cepešu traukā ar vāku vai pārklātu ar foliju un gatavot krāsnī 170 grādos 2 h un 45 minūtes.
Kad gaļa ir gatava, to viegli saplucini un atstāj marinādes sulā, lai sulīga.
Gatavo tortiļas. Sakarsētā pannā bez taukvielām uzsildi tortiļas un apcep no abām pusēm 5 sekundes. Avokado nomizo, iztīri un sagriez strēmelēs.
Pildi tortiļās gaļu un pārējās receptē norādītās sastāvdaļas. Pasniedz.