Tortiļas ar plucinātu liellopa gaļu

  • Gatavošana 3h 40min
  • Vidēji grūti
Tortiļas ar plucinātu liellopa gaļu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Liellopa gaļa

  • Liellopa šķiņķis bez kaula
     800 g
  • Adžika Rimi
     1 ēdamk.
  • Liellopa buljons (vai ūdens ar buljona kubiņu)
     300 ml
  • Kumīna sēklas
     1 tējk.
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Tomātu pasta Rimi
     2 ēdamk.
  • Ābolu etiķis
     1 ēdamk.

Tortiljas

  • Kukurūzas tortiljas
     6 gabali
  • Avokado
     3 gabali
  • Konservētas melnās pupiņas I Love Eco
     230 g
  • Konservēta kukurūza Rimi
     140 g
  • Laima sula
     1 gab.
  • Zaļumi vai kressalāti (pēc izvēles)
     2 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Maltīte, ko ideāli gatavot brīvdienās - kamēr gaļa cepas, var ieritināties segā un palasīt grāmatu, malkojot tēju.

Liellopa šķiņķi liec katlā, pievieno pārējās gaļai paredzētās sastāvdaļas un sautē 3h. Ja gatavo WMF augstspiediena katlā, tad vienkārši uzliec vāku un gatavo vismaz 1 h un 30 minūtes. Vēl viens variants ir likt gaļu čuguna katlā ar vāku vai cepešu traukā ar vāku vai pārklātu ar foliju un gatavot krāsnī 170 grādos 2 h un 45 minūtes.

Kad gaļa ir gatava, to viegli saplucini un atstāj marinādes sulā, lai sulīga.

Gatavo tortiļas. Sakarsētā pannā bez taukvielām uzsildi tortiļas un apcep no abām pusēm 5 sekundes. Avokado nomizo, iztīri un sagriez strēmelēs.

Pildi tortiļās gaļu un pārējās receptē norādītās sastāvdaļas. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli