Sastāvdaļas
Tortilja
-
Tortiljas4 gabali
-
Tuncis savā sulā (bez šķidruma)200 g
-
Siers Mozzarella8 šķēlīte (-s)
-
Olīvas (bez kauliņa)12 gab.
-
Dīgsti1 sauja (-s)
Zirņi (ja nevēlies gatavot, tad var pirkt gatavu humusu)
-
Konservēti turku zirņi240 g
-
Svaigs baziliks1 sauja (-s)
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Kumīns0.3 tējk.
-
Olīvelļa Extra Virgin2 ēdamk.
-
Laima sula1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ķiploka daivu izspied caur ķiplokspiedi. Traukā saspied visas turku zirņu sastāvdaļas.
Katrā tortiljā iegriez vienu iegriezumu no centra. Uz aci sadali torlilju četrās daļas. Uz vienas liec zirņus, otras tunci, trešās sieru ar olīvām un uz pēdējās zaļumus. Aizloki ciet.