Sastāvdaļas
-
Olas11 gab.
-
Dzeltena paprika1 gab.
-
Zaļa paprika1 gab.
-
Tomāti2 gab.
-
Sīpoli2 gab.
-
Siers Čederas200 g
-
Avokado2 gabali
-
Melnās olīvas320 g
-
Čipsi Jersika ar siera garšu (var izmantot arī citus)90 g
-
Mazās mīkstās kviešu vai kukurūzas tortiljas (iepakojums)2 gab.
-
Koriandrspēc garšas
-
Čili piparspēc garšas
-
Lokipēc garšas
-
Olīveļļapēc garšas
-
Salsa vai salāti pēc izvēlespēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Migas spāniski nozīmē drupačas, un šis ēdiens ir radies Dienvidamerikā – izmantojot sadrumstalotas sakaltušas tortiljas. Mēs likām lietā Jersikas čipsu drumslas. Šis ēdiens ir ideāls brokastīm, brančam vai viesībām. Izskatās skaisti, un to var ēst ar rokām. Patiks gan bērniem, gan pieaugušiem.
Lielā pannā sakarsē eļļu un sautē sakapātus sīpolus un sakapātu papriku apmēram septiņas minūtes.
Sakuļ olas un pievieno pannai. Ieber sagrieztas olīvas, sarīvētu sieru, čili un apmēram 3x3 cm čipsu gabaliņus. Tos var sasmalcināt, kratot čipsu paciņu. Samaisa un uzliek vāku.
Pēc trim minūtēm atkal apmaisa un pievieno sakapātus tomātus, sakapātu avokado un sasmalcinātu koriandru. Cep vēl trīs minūtes.
Ieliek tortiljā divas lielas karotes olu sacepumu, satin un apsien ar loku, izmantojot to kā bantīti. Nostiprina ar kociņu.
Ja neservē tūļiņ, ieliek krāsnī 100–120 grādos, lai turētos silti. Var ēst ar salsu, salātiem vai vienus pašus.