Sastāvdaļas
-
Raugs6 g
-
Sāls1 tējk.
-
Cukurs1 tējk.
-
Piens350 ml
-
Kviešu milti500 g
-
Olas dzeltenums1 gab.
-
Sezama sēklas2 ēdamk.
-
Magones1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Raugam pievieno sāli un cukuru, ļauj pastāvēt 5 minūtes.
Pievieno siltu pienu, pieber miltus un cītīgi izmīci mīklu.
Mīklu uzbriedini 30 minūtes.
Sadali to 6-8 gabalos un veido bumbiņas ~5 cm diametrā.
Liec visas bumbiņas pamīšus vienu pie otras vienā slānī maizes cepamajā formā, pārklāj ar dvieli un ļauj uzrūgt vismaz 1 h.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Apsmērē maizes virspusi ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisi ar sēkliņām.
Maizi cep cepeškrāsns apakšā 50 min-1 h.
Pirms griešanas maizi atdzesē.