Tradicionālais spāņu gaspačo

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Tradicionālais spāņu gaspačo
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Dārzeņu sula Cido
     1 L
  • Dzeltenā paprika
     1 gab.
  • Oranžā paprika
     1 gab.
  • Dzeltenais tomāts
     1 gab.
  • Sarkanais tomāts
     1 gab.
  • Gurķi (vidēji)
     2 gab.
  • Ziedkāposts
     225 g
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Asā čili mērce
      pēc garšas
  • Loki
      pēc garšas
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Citrona sula
      pēc garšas
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Balzamiko etiķis
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Baziliks
     0.5 bunte (-s)
  • Bazilika zariņš dekorēšanai
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Īsta Spānijas garša tepat Latvijā.

Terīnē vai lielā bļodā ielej dārzeņu sulu.

Sasmalcini visus dārzeņus vidēja izmēra gabaliņos, sadrupini ziedkāpostu un visu saber zupas traukā.

Pievieno kumīnu, 8-12 pilienus asās čili mērces, sagrieztus lociņus un koriandru, ķiplokus, olīveļļu, balzametiķi.

Baziliku smalki sakapā un pievieno zupai.

Visu samaisi un atstāj zupu uz 1 h nostāvēties istabas temperatūrā. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes