Sastāvdaļas
-
Dārzeņu sula Cido1 L
-
Dzeltenā paprika1 gab.
-
Oranžā paprika1 gab.
-
Dzeltenais tomāts1 gab.
-
Sarkanais tomāts1 gab.
-
Gurķi (vidēji)2 gab.
-
Ziedkāposts225 g
-
Kumīns1 tējk.
-
Asā čili mērcepēc garšas
-
Lokipēc garšas
-
Koriandrspēc garšas
-
Citrona sulapēc garšas
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Balzamiko etiķis1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Baziliks0.5 bunte (-s)
-
Bazilika zariņš dekorēšanai1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Īsta Spānijas garša tepat Latvijā.
Terīnē vai lielā bļodā ielej dārzeņu sulu.
Sasmalcini visus dārzeņus vidēja izmēra gabaliņos, sadrupini ziedkāpostu un visu saber zupas traukā.
Pievieno kumīnu, 8-12 pilienus asās čili mērces, sagrieztus lociņus un koriandru, ķiplokus, olīveļļu, balzametiķi.
Baziliku smalki sakapā un pievieno zupai.
Visu samaisi un atstāj zupu uz 1 h nostāvēties istabas temperatūrā. Pasniedz.