Trīs gaļu terīnes svētku pīrāgs

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Trīs gaļu terīnes svētku pīrāgs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļas bekons Rimi Basic
     300 g
  • Atkauloti cāļu šķiņķi Rimi Great Life
     500 g
  • Bazilika pesto Selection by Rimi
     2 ēdamk.
  • Cāļu aknas Rimi Basic
     250 g
  • Gaišā sojas mērce Rimi
     30 ml
  • Jauktā maltā gaļa Rimi
     500 g
  • Skābais krējums
     150 g
  • Ķiploku pulveris
     0.5 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Kaltēts rozmarīns
     1 ēdamk.
  • Žāvētas plūmes Rimi
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kēksa formā ieklāj bekona šķēles – gan centrā, gan gar malām.
Sajauc malto gaļu ar krējumu, ķiploku pulveri, sāli un rozmarīnu.
Trešdaļu maisījuma liec terīnes apakšā.
Iemarinē aknas ar sojas mērci un liec virs maltās gaļas.
Tad kārto plūmes.
Sajauc pesto ar vistas šķiņķīšiem.
Pārliecinies, vai gaļā nav kāds skrimslis vai kauls.
Nākamajā kārtā liec šķiņķīšus un atlikušo malto gaļu.
Aizloki visu ciet ar bekona šķēlēm.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem un cep terīni 1 stundu un 30 minūtes.
Atdzesē pilnībā, ieteicams, zem sloga – vispirms uz galda, tad ledusskapī.
Ziemas laikā var dzesēt ārā uz balkona.
Iesaku pasniegt ar plūmju ievārījumu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli