Sastāvdaļas
-
Vīnogu kauliņu eļļa cepšanai20 ml
-
Šampinjoni I Love Eco200 g
-
Timiāna lapiņasnedaudz
-
Kaltēts baziliks1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Kviešu saldskābmaize Ķelmēni8 šķēlīte (-s)
-
Vīģu džems Selection by Rimi8 tējk.
-
Siers Dorblu Grand Noir40 g
-
Siers Dor blu80 g
-
Siers Cambozola ar ķiplokiem60 g
-
Rukola I Love Eco65 g
-
Prosciutto Selection by Rimi8 šķēlīte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Atcerējāmies bērnības dienu siera tostermaizes, tādēļ nolēmām pagatavot uzlabotu to versiju!
Pannā sakarsē eļļu, pievieno šampinjonus (sagrieztus 4 daļās), timiānu, pieber pavisam nedaudz sāls un cep uz vidējas liesmas, līdz sēnes ir zeltainas.
Noņem no pannas un pilnībā atdzesē, līdz lietosi, vai ja taisi panīni uzreiz, vari neatdzesēt.
Uz katras maizes šķēles uzsmērē džemu. Uz apakšējās maizītes liec pa vienai siera šķēlei no katra veida, tad sēnes, rukolu, prošuto un uzliec pa virsu augšējo maizīti.
Liec panīni pannā vai arī sakarsētā sausā parastajā pannā uz nelielas liesmas un uzliec virsū slogu (es lieku kūkas formas riņķi un akmeni vai piestu).
Cep apmēram 8 minūtes, līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu.