Sastāvdaļas
-
Truša gaļa500 g
-
Burkāni2 gab.
-
Kartupeļi5 gab.
-
Zaļie zirnīši100 g
-
Brūnie šampinjoni150 g
-
Sviests50 g
-
Rapšu eļļa40 ml
-
Buljons (truša, vistas vai liellopa)1 L
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo dārzeņus un sagriez vienāda lieluma gabalos.
Katlā karsē eļļu ar sviestu, pievieno burkānus un truša gaļu un sautē, līdz tie ir karamelizējušies, pievieno 1 sagrieztu kartupeli, tas pārvāroties iebiezinās sautējumu.
Tad pielej buljonu un vāri vēl 20 minūtes.
Pievieno pārējos kartupeļus, zirnīšus un šampinjonus.
Turpini sautēt vēl 15 minūtes.
Pieber smalki sakapātus pētersīļus un pasniedz.