Tumšā rūgušpiena maize
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Kviešu milti370 g
-
Pilngraudu kviešu milti210 g
-
Rupja maluma rudzu milti110 g
-
Sāls1 tējk.
-
Saulespuķu sēklas100 g
-
Veselas linsēklas100 g
-
Veselas žāvētas aprikozes100 g
-
Rozīnes100 g
-
Lazdu rieksti100 g
-
Rūgušpiens1 L
-
Dzeramā soda1.5 tējk.
-
Tumšais cukura sīrups200 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Rūpīgi samaisi rūgušpienu ar dzeramo sodu un sīrupu. Pievieno miltu maisījumu un ļoti uzmanīgi maisi, līdz mīkla ir bieza un viendabīga.
Kārtīgi ietauko divas 1,5 l maizes formas (2 klaipiem) vai ieklāj tajās cepamo papīru. Piepildi to ar mīklu un mazliet pārkaisi ar miltiem.
Cep maizi cepeškrāsns apakšējā daļā apmēram 1,5 stundu. Ja maizes klaipi kļūst par tumšu, pārklāj tos ar foliju. Pārbaudi gatavību ar kociņu, līdz tas ir sauss. Novieto maizes klaipus uz restēm un atstāj tos ietītus virtuves dvielī vismaz 5 stundas.