Sastāvdaļas
Salāti
-
Tuncis savā sulā140 g
-
Kaperi2 ēdamk.
-
Seleriju kāti2 gab.
-
Sakapāti sīpolloki vai maurloki2 ēdamk.
-
Kalamata olīvas bez kauliņiem10 gab.
-
Citrons1 gab.
-
Rukolas lapas40 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Mērce
-
Majonēze4 ēdamk.
-
Angļu sinepes Selection by Rimi1 ēdamk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Citrons1 gab.
Pasniegšanai
-
Svaigi cepti kruasānipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nolej konservētam tuncim sulu un saplucini filejas.
Pievieno smalki grieztus selerijas kātus un lociņus.
Pieber kaperus.
Pierīvē viena citrona miziņu un pielej 1-2 ēdamkarotes sulas (pēc garšas).
Pastiprini garšas ar sāli un pipariem.
Sagatavo mērci: sajauc majonēzi ar sinepēm, pierīvē 1⁄2 citrona miziņas un pielej nedaudz sulas pēc garšas.
Salātus pasniedz ar rukolu un mērci, kā arī svaigi ceptu kruasānu. To vari arī iegriezt un likt pildījumu tieši kruasānā.