Tunzivs

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Tunzivs
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Tunzivs fileja
     100 g
  • Neitrāla eļļa
      cepšanai
  • Sojas mērce
      ierīvēšanai
  • Šusi lapas
      1 gab.

Mērce

  • Ūdens
     100 ml
  • Ķiploks
     0.5 gabali
  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Kalmāru mērce
     1 ēdamk.
  • Dabīgās sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Suši lapas
      1 gab.
  • Miso pasta
     1 ēdamk.
  • Sezama sēklu eļļa
     1 tējk.
  • Citrona sula
      pēc garšas
  • Laima sula
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sulīgs tuncis gardā Āzijas mērcē.

Mērcei katliņā uzvāri ūdeni. Pievieno ķiploku (ar visu mizu), sīpolu (ar visu mizu), kalmāru mērci, sojas mērci, cukuru, nori lapu (sadrupinātu ar pirkstiem), miso pastu un vāri, līdz masa sabiezē un veidojas mērces konsistence.

Piepilini dažus pilienus citrona un laima sulas, pievieno sezama eļļu un iemaisi. Turpini vārīt mērci apmēram 10-15 minūtes. Kad gatava, izkās caur sietu.

Pannā sakarsē eļļu, līdz tā ir remdena. Tikmēr ierīvē tunča gabalu ar sojas mērci un liec uz remdenas pannas cepties no visām pusēm apmēram 1,5 minūtes, lai vidū gaļa paliek vēl nedaudz jēla.

Nori lapu uzliec uz mērces katliņa un ļauj tai garaiņos atdzīvoties apmēram 20-30 sekundes, līdz lapa kļūst mīksta. Ietin tajā apcepto tunci.

Pārgriez tunzivi uz pusēm, liec uz šķīvja, blakus liec sīpola un ķiploka pusītes, kas izņemtas no mērces, un pārlej tunci ar sagatavoto mērci. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti