Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Tunzivs fileja100 g
-
Neitrāla eļļacepšanai
-
Sojas mērceierīvēšanai
-
Šusi lapas1 gab.
Mērce
-
Ūdens100 ml
-
Ķiploks0.5 gabali
-
Sīpols0.5 gab.
-
Kalmāru mērce1 ēdamk.
-
Dabīgās sojas mērce1 ēdamk.
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Suši lapas1 gab.
-
Miso pasta1 ēdamk.
-
Sezama sēklu eļļa1 tējk.
-
Citrona sulapēc garšas
-
Laima sulapēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sulīgs tuncis gardā Āzijas mērcē.
Mērcei katliņā uzvāri ūdeni. Pievieno ķiploku (ar visu mizu), sīpolu (ar visu mizu), kalmāru mērci, sojas mērci, cukuru, nori lapu (sadrupinātu ar pirkstiem), miso pastu un vāri, līdz masa sabiezē un veidojas mērces konsistence.
Piepilini dažus pilienus citrona un laima sulas, pievieno sezama eļļu un iemaisi. Turpini vārīt mērci apmēram 10-15 minūtes. Kad gatava, izkās caur sietu.
Pannā sakarsē eļļu, līdz tā ir remdena. Tikmēr ierīvē tunča gabalu ar sojas mērci un liec uz remdenas pannas cepties no visām pusēm apmēram 1,5 minūtes, lai vidū gaļa paliek vēl nedaudz jēla.
Nori lapu uzliec uz mērces katliņa un ļauj tai garaiņos atdzīvoties apmēram 20-30 sekundes, līdz lapa kļūst mīksta. Ietin tajā apcepto tunci.
Pārgriez tunzivi uz pusēm, liec uz šķīvja, blakus liec sīpola un ķiploka pusītes, kas izņemtas no mērces, un pārlej tunci ar sagatavoto mērci. Pasniedz.